Tym razem nie do pracy, lecz na warsztaty, zawędrowały dzieci z pierwszej klasy. Celem był Zespół Szkół Branżowych im. Michała Konarskiego, w którym uczniowie kształcą się w klasach wojskowych, policyjnych, straży granicznej oraz w zawodach: technik hotelarstwa, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Uczestnicy odwiedzili sale warsztatowe, przygotowane na wzór pokoju hotelowego czy sali restauracyjnej. Znalazły się tam również sale kulinarne - oddzielne kuchnie do gotowania i pieczenia. Tę część warsztatów zwieńczył film o historii pierniczków. Aż można było zgłodnieć od oglądania takich łakoci! Na szczęście czekały przepyszne rogaliki oraz sok, a także własnoręcznie udekorowane pierniczki, które dzieci zabrały do domu. Chociaż odniosłam wrażenie, że większość słodkości zostałaby spałaszowana już w drodze do naszej szkoły :) Dziękujemy za pzygotowanie tak interesujących zajęć.